SLG CeljeSLG Celje

VEČEROVA NAGRADA LUČKI POČKAJ

Večerova nagra Za za igralske dosežke v sezoni 2020/21 za vlogi v predstavi Tista o bolhah in Bodi gledališče v režiji Ivane Djilas ter Jasne v Gorazdovem vozlu v režiji Ajde Valcl. 

Priznano dramsko igralko Lučko Počkaj odlikujeta tako odrska prezenca in prevzemajoča domišljija kot spretnost izpeljave igralskih kreacij v različnih režijsko-postavitvenih praksah in širokem naboru dramskih žanrov.
Njene stvaritve označuje gibalna spretnost in premišljena raba detajla. Loteva se jih z največjo možno mero igralske čustvene inteligence, pa tudi študioznosti pri sami razčlembi lika.

Foto Jaka Babnik


Izpovedna moč Lučke Počkaj se udejanja z iskreno vzpostavitvijo partnerskega dialoga in ne nazadnje prodornega stika z občinstvom.
Vse to so redke sposobnosti in vrednosti ustvarjalke, ki je popolnoma predana svojemu poklicu. S svojim zanosom, željo po uveljavitvi doseganja igralskih presežkov ter voljo po ustvarjanju Lučka Počkaj ostaja sinonim za dostojanstvo, ki ga izkazuje igralskemu poslanstvu in ki je stalnica samo njej lastni kreativni igralski odličnosti.«

Strokovno komisijo so sestavljali Petra Vidali, Juš Zidar in Alojz Svete (predsednik).