SLG CeljeSLG Celje

Abonmajček 2021/22

Ljubi naši otroci in starši!

Letos nam je epidemija prekrižala načrte, onemogočila idejo o novem Abonmajčku, ki smo ga snovali, in otežila gostovalne in gostujoče načrte. Da vi, naše zvesto in radoživo najmlajše občinstvo, ne bi ostali brez kakovostnih predstav, smo se odločili v letošnji korona Abonmajček uvrstiti dve naši domači uspešnici iz preteklih let – Mačka Murija in Heidi – ter letošnjo premiero Tista o bolhah. Veselite se z nami, podprite naše gledališče in uživajte v čudežnih uprizoritvah!

Najboljše gledališke predstave za naše najmlajše (od 3. leta dalje) ob sobotnih dopoldnevih, opoldnevih in popoldnevih

3 vrhunske predstave za samo 15 EUR

Kajetan Kovič, Jerko Novak
Maček Muri
Igra za otroke
Režiser Matjaž Latin
Premiera 6. oktobra 2007
Predstava traja 75 minut.

Le kdo ne pozna črnega simpatičnega mačkona Murija, ki se v svojem mačjem življenju spopada tudi z resnimi težavami, kot je zaljubljenost. Muri je prav po mačje zatrapan v najlepšo izmed vseh muc, Muco Maco. Kako osvojiti srce "prave mačje Parižanke", predstavlja za Murija prav posebno trd oreh. Zgodba o ljubezenskih pripetljajih med Murijem in Maco se prepleta z zgodbo o mačjem roparju Čombi, ki s svojimi vragolijami ne da spati policajema Muclju in Maclju. In ne samo to – Veliki Čombe prijateljuje z Muco Maco in dela Mačka Murija prav pošteno ljubosumnega. V predstavi bodo v živo odpeti songi Jerka Novaka, ki so danes skorajda že ponarodeli.

 

Johanna Spyri
Heidi
Predstava za otroke
Krstna uprizoritev
Avtorica dramatizacije Tatjana Doma
Režiserka Ivana Djilas
Premiera 27. septembra 2019
Predstava traja 70 minut.

Heidi je zgodba o svobodi, ki jo lahko občutimo le v naravi, o sproščenosti, ki jo človek najde v povezanosti z naravo, o uporništvu, vztrajnosti in pogumu, ki so gonilo življenjskih sprememb. Je zgodba o ljubezni in moči ljubezni in priča o tem, da so družina ljudje, ki se imajo radi, si pomagajo in skrbijo drug za drugega, ne glede na to, koliko članov jo sestavlja. Heidi je zgodba o dveh različnih principih vzgoje, o vzgoji, ki otroka spodbuja, da postane samostojno in odgovorno bitje, čeprav je pot do tja včasih boleča, in vzgoji, ki otroka ščiti do te mere, da iz njega naredi psihičnega in fizičnega invalida.

 

Saša Eržen
Tista o bolhah
avtorici dramatizacije Tatjana Doma, Saša Eržen
avtorica besedil songov Saša Eržen
režiserka Ivana Djilas
Premiera oktobra 2020

Nekoč je za sedmimi gorami, sedmimi vodami in sedmimi mišjimi luknjami živela mačja kraljica. Kadar ni prirejala gostij ali parad, je najraje dremuckala na mehkih žametnih blazinah in predla. Njeno življenje je bilo prav po mačje lagodno in brezskrbno, dokler je nekega dne ni nekaj prav čudno ugriznilo, potem pa začelo neznosno srbeti. In še in še jo je grizlo in še bolj srbelo. Služabniki so jo praskali, a ni nič pomagalo. Med seboj so začeli šušljati, da ima mačja kraljica bolhe. Kraljica, da ima bolhe! Ne, to pa že ne! Nemogoče!