Premiera NEBEŠKI ODRED 12. 5. OB 19.30

Premiera drame NEBEŠKI ODRED Đorđeta Lebovića in Aleksandra Obrenovića v režiji Juša A. Zidarja in izvedbi SLG Celje v petek, 12. maja, ob 19.30. Veselimo se vašega obiska.

 

Dramo Nebeški odred je Đorđe Lebović napisal skupaj z Aleksandrom Obrenovićem po lastnih izkušnjah v drugi svetovni vojni v nemškem koncentracijskem taborišču Auschwitz.


Dogajanje je postavljeno v Auschwitz in pripoveduje zgodbo o taboriščnikih sonderkommandih, ki se morajo odločiti, ali bodo takoj ubiti ali pa si bodo življenje podaljšali s sodelovanjem z SS-ovci. V taborišče prispe nova skupina taboriščnikov. Odredijo jim delo v sonderkommandi, v taboriščnem jeziku imenovani tudi nebeški odred. Skupina se začne ob spoznanju o človeški minljivosti in soočenju z bližino lastne smrti organizirati in pripravljati za pobeg …


Drama izpostavlja prelomni trenutek v zavesti človeka, ki se pod prisilo odloči delovati v službi zla, da bi ohranil lastno življenje tudi v najbolj nečloveških okoliščinah. Zastavlja nam vprašanji, kako daleč je pripravljen iti človek za ohranitev lastnega življenja in kaj vse je sposoben storiti sočloveku, da bi rešil sebe. Več na: http://www.slg-ce.si/domov/ostalo/seznam-iger/nebeski-odred.


SLG CeljeSLG Celje

  • 3JA-vstopna.png
  • PET_KRALJEV_spletna_stran-nova.png
  • TO_JE_TEKMA_spletna_stran.png