SPOMLADANSKI GLEDALIŠKI TROJČEK – TRI VRHUNSKE GLEDALIŠKE UPRIZORITVE ZA SAMO 20 EUR

Gledališče Koper

Furio Bordon

ZADNJE LUNE

Režiser Dušan Mlakar

 

Ponedeljek, 23. aprila 2018, ob 19.30, Veliki oder SLG Celje

 

Zadnje lune je igra o staranju, o strahu pred smrtjo in priznanju nemoči pa tudi igra o medgeneracijskem prepadu, o pomanjkanju empatije mladih v odnosu do starostnikov, predvsem pa surova, toda globoka analiza volje do življenja, kakor jo razkrivata profesorjeva izkušnja prostovoljnega »izgnanstva« in nenehno iskanje ravnovesja med pogoji za njegov obstoj in praznino, ki neizogibno ugasne vsako iskro življenja.

 

Mestno gledališče Ptuj

Willy Russell

ŠTEFKA VALENTIN

Režiser Peter Srpčič

 

Nedelja, 13. maja 2018, ob 19.30, Veliki oder SLG Celje

 

Štefka Valentin je komedija za posebno igralko, ki se s humorjem in iskrenostjo poda na pot samospoznavanja. Pri tem pregleda svojo preteklost, da bi se iz nje naučila, spremeni svojo sedanjost in izbere ter ustvari svojo novo prihodnost. Saj ko nehamo biti to, kar smo, lahko postanemo to, kar bi lahko bili. Ko damo stran to, kar imamo, dobimo to, kar potrebujemo. In edino, kar je stalno, je to, da se vse spreminja. 

 

Drama SNG Maribor

Simon Stephens

TISTI OBČUTEK PADANJA

Režiser Janusz Kica

 

(Torek, 19. junija 2018, ob 19.30, Veliki oder SLG Celje) - PRESTAVLJENO

 

PREDSTAVA BO V ČETRTEK, 21. JUNIJA 2018, OB 19.30

Za spremembo se Vam iskreno opravičujemo

 

Simon Stephens, eden najbolj prepoznavnih avtorjev sodobnega britanskega gledališča, je igro naslovil po znani pesmi Patti Smith. Z navdihom rock glasbe jo je oblikoval kot potovanje skoz sodobni svet, v katerem je edino merilo človekovega življenja uspeh, označen s slavo in denarjem. Njegov osrednji junak je rock zvezdnik, ki se na koncertni turneji seli od mesta do mesta, od hotela do hotela, od ženske do ženske … sodobni don Juan in obenem Baal, ki se na koncu svoje poti sooči z breznom.


SLG CeljeSLG Celje

  • PET_KRALJEV_spletna_stran-nova.png
  • TO_JE_TEKMA_spletna_stran.png