POPOLNO DARILO ZA DAN ŽENA – LJUBI MOJ, 8. MARCA, OB 19.30 NA VELIKEM ODRU SLG CELJE

27. festival Dnevi komedije – LJUBI MOJ – DAN ŽENA, 8. MARCA 2018, OB 19.30

 

Razveselite svoje babice, mame, tete, sestre, vnukinje, nečakinje ... in "boljše polovice" z ganljivo in duhovito komedijo, ki Vam bo garantirano polepšala večer.

 

Mlada irska dramatičarka Elaine Murphy je v prvencu Ljubi moj uporabila tri povezane in prepletene monologe, ki jih pripovedujejo tri članice iste družine – babica Roza, hči Lidija in vnukinja Neli. Monološke pripovedi žensk treh generacij se zlijejo v živahno, duhovito in ganljivo osebnoizpovedno zgodbo o ljubezni, izgubi, osamljenosti, staranju, stiskah in odtujenosti v sodobnem svetu.

 

Rojstvo in smrt, razočaranje, zapuščenost, soočanje z boleznimi, prerojenje v srednjih letih, zakonske težave, soočenje z drogo, neželeno materinstvo, modrost in smisel za humor starejših so glavne teme te presunljive in duhovite zgodbe. Izdajstva, stiske in trpljenje se prepletajo z nepričakovanimi srečnimi in komičnimi življenjskimi situacijami, ki vzbujajo tako solze kot smeh.

 

Ganljiva, duhovita, mestoma komična freska življenjskega cikla od rojstva vnučka do smrti dedka skozi pogled treh žensk različnih starosti, socialnih položajev in usod, ki jih poleg spola povezuje tudi tesna sorodstvena vez.


SLG CeljeSLG Celje

  • PET_KRALJEV_spletna_stran-nova.png
  • TO_JE_TEKMA_spletna_stran.png